Huisstijl Kinderpostzegels

huisstijl stichting kinderpostzegels

Deze huisstijl voor Stichting Kinderpostzegels Nederland is gebruikt van 1998 tot 2010. Hierboven het logo en de correspondentiereeks. Hieronder een kleine greep uit de vele andere ontwerpen die ik in die periode voor Kinderpostzegels mocht maken.

De organisatie

presentatiemap met drukwerk voor Stichting Kinderpostzegels

Presentatiemap, folders, jaarverslag en nieuwsbrief

jaarverslagen Stichting Kinderpostzegels

Enkele jaarverslagen

jaarbericht Stichting Kinderpostzegels

In 2004 heeft Kinderpostzegels het jaarverslag vervangen door een jaarbericht, een vouwblad op A4 formaat waarin de belangrijkste informatie over het afgelopen jaar op een aantrekkelijke manier wordt gepresenteerd. Het jaarverslag met de volledige informatie is beschikbaar op internet.

De Kinderpostzegelactie

thema-iconen Kinderpostzegelactie

Thema-iconen voor Kinderpostzegelactie

Ieder jaar wordt voor de kinderpostzegelactie en voor de kinderpostzegels zelf een thema gekozen. Bij dat thema werd een variant op het logo gemaakt, het thema-icoon, uitgevoerd in de huisstijlkleuren blauw en geel (en eventueel mengkleuren). Hierboven de iconen voor de thema’s Kinderboeken, Kind en Avontuur, Kind en Computer, Kind en Kleur, Veilig en Wel en Een Veilig Thuis.

lerarenbulletin Kinderpostzegelactie

Lerarenbulletin

Ieder voorjaar wordt een actiepakket naar de leerkrachten gestuurd met daarin onder andere deze krant op A3 formaat om ze te informeren over de resultaten van de kinderpostzegelactie van het vorig jaar en ze te motiveren weer mee te doen met de komende actie.

e-mailnieuwsbrief Kinderpostzegelactie

E-mailnieuwsbrief

Kinderpostzegels ging al jaren geleden een e-mailnieuwsbrief gebruiken om de leerkrachten te informeren. Hiernaast een van de eerste versies. Bekijk de oorspronkelijke nieuwsbrief in een nieuw venster.